Ouddorp en omstreken

OUDDORP CENTRUM
ROTTERDAM SKYLINE

Ouddorp is een dorp en badplaats op de kop van het Zuid Hollandse eiland Goerree-Overflakkee. Ideaal gelegen voor een – korte- vakantie. Dit landelijk gelegen dorp bestaat voor een groot deel uit lintbebouwing en heeft  op sommige gedeelte een schurvelingenlandschap; zandwallen die als erfscheiding worden gebruikt.

Het gezellige centrum van Ouddorp ligt rondom de kerk. Wil je een kop koffie halen, lunchen of aan het eind van de dag wat gaan drinken, dan zijn hier meerdere restaurant en eettentjes. Voor de buitenzitter en de zonliefhebber hebben zij een terras.  En is het te koud om buiten te zitten dan ga je naar binnen.
Wil je liever wat winkelen? Dat kan ook. Allerlei winkeltjes en supermarkten zijn in en net buiten het dorp te vinden. Lekker een beetje rondlopen, een kadootje kopen, bijzondere theetjes uitzoeken, kleren passen in de kledingwinkel of wandelschoenen zoeken in de sportwinkel en daarna neerstrijken op het terras.

Doordat Ouddorp direkt aan strand en zee ligt zijn er legio mogelijkheden te zwemmen, zonnen, wandelen, surfen, kiten of een strandtent te bezoeken.

Goed bereikbaar vanuit Ouddorp is de havenstad Rotterdam. Hier zijn alle soorten musea, de kubuswoningen, Hotel new York, de tweede maasvlakte, diergaarde blijdorp, de euromast etc.

Het Maritiem Museum Rotterdam is een museum voor jong en oud. Door de  wisselende tentoonstellingen te bezoeken ga je mee op reis door het maritieme heden en verleden. Luister dan ook naar de verhalen of doe mee an de vele activiteiten. 
Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland.  Op historische schepen en kranen beleef je hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. www.maritiemmuseum.nl

De dierentuin Diergaarde Blijdorp behoort tot één van de  meest uitgebreide van Nederland. Het park is in delen opgesplitst: Oceanium, Arctica, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië. In het park liggen een aantal horeca gelegenheden en is er een grote buitenspeeltuin voor de kinderen. www.blijdorp.nl 

De Euromast is een toren en is 185 meter hoog en is de hoogste toegankelijke toren van Nederland. De toren met zijn spitse mast is een symbool voor de stad.  Een glazen lift brengt je naar het hoogste punt  (180 meter). Dineren doe je op 96 meter hoogte. www.euromast.nl